Seminar 13. aprillil „Mitmekesisuse juhtimine – on selles siis reaalne kasu ja kasum?“

Mitmekesisuse päeva ja seminari teemaviide (hashtag) on #austanerinevusi

13. aprillil tähistame Eestis mitmekesisuse päeva. Ühelt poolt on mitmekesisus väärtus, kuid teisalt on uuringud korduvalt näidanud, et mitmekesisuses peitub asjatundliku juhtimise korral reaalne äriline kasumlikkus. Milles see seisneb? Mida tähendab mitmekesisuse juhtimine? Korraldame mitmekesisuse päeval seminari koos peaesineja Gary Bakeriga Rootsist, et mitmekesisuse ja äriedu seoseid huvilistele tutvustada. Samas on läbimõeldud mitmekesisuse juhtimisest kasu ka neile organisatsioonidele, kelle eesmärgiks pole kasumit teenida. Miks ja kuidas? Seminar, millele järgneb mitmekesisuse kokkuleppe allkirjastamine, toimub 13. aprillil kell 15.00-17.00 Viru hotelli konverentsikeskuses (Grande 3).

Gary Baker on tegevjuht jätkusuutlikkuse teenuste valdkonnas rahvusvaheliselt tunnustatud konsultatsiooniteenuseid pakkuvas ettevõttes EY (Ernst & Young). Gary juhitav osakond paikneb Stockholmis. Samuti on ta Rootsi Ameerika Kaubanduskoja asejuht. Gary avastas enda jaoks mitmekesisuse (diversity) valdkonna esmakordselt siis, kui töötas 1989 aastal Silicon Valley’s finantsteenuste valdkonnas. Hiljem loodi just Bakeri algatusel kahes Kalifornia pangas osakonnad, mis keskendusid multikultuursetele turgudele ja diskrimineerimisele tarbijakrediidi valdkonnas. Seejärel töötas ta konsultandina Deloitte & Touche juures ning aastatel 1999-2002 oli ta ettevõtte Rootsi kommunikatsiooni- ja turundusjuht.

Baker on töötanud erinevate juhtide gruppidega ja viinud läbi arvukalt koolitusi Rootsi ettevõtetes, et aidata neil mõista ärivõimalusi, mis peituvad mitmekesisuse teadvustamises ning mõista mitmekesisust strateegiliselt, turupõhise perspektiivi kaudu. Ta on ka Rootsis paikneva programmi int’Link kaasasutaja, mille eesmärk on aidata ettevõtteid, mille omanikud on immigrandi taustaga,  jõuda suurkorporatsioonide tarneahelatesse. Lisaks on Gary Baker kirjutanud kolm mitmekesisuse juhtimise (diversity management) käsiraamatut.

Üritus toimub koostöös Ameerika Ühendriikide Suursaatkonnaga.

Seminari päevakava

14.30-15.00 Registreerumine ja tervituskohv

15.00-15.15 Tervituskõned
Kelly Grossthal, Eesti Inimõiguste Keskus / Mitmekesisuse kokkulepe
Chever Voltmer, Ameerika Ühendriikide Suursaatkond Eestis

15.15-16.15 Miks on mitmekesisusega tegelemine äriliselt kasulik ja mis roll on juhtimisvalikutel? (inglise keeles, ilma tõlketa)
Gary Baker, EY tegevjuht jätkusuutlikkuse teenuste valdkonnas

16.15-17.00 Eesti mitmekesisuse kokkuleppe allkirjastamistseremoonia

Lisainfo:

Kadri Väljaste
kadri.valjaste@humanrights.ee
Eesti Inimõiguste Keskus

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#mitmekesisus
Ostukorv